Grupa teatralna "Zaczarowani"

Zaczarowani jest to grupa teatralna działająca przy Ośrodku dla Niepełnosprawnych "Najświętsze Serce Jezusa" w Rudzie Śląskiej - Halembie. Tworzą ją osoby niepełnosprawne uczęszczające na zajęcia Warsztatu Terapii Zajęciowej. Grupa nie liczy wielu uczestników, ale ci, którzy uczestniczą w zajęciach, są bardzo ze sobą związani. Pod szyldem „Zaczarowani” występujemy od 2009 roku. Wcześniej aktorzy grupy występowali w innych projektach teatralno-scenicznych realizowanych w naszym ośrodku m.in. w przedstawieniu : „Mały Książę”, „Dziecko Klaunów” i „Kwiat jednej nocy”.
Samą nazwę „Zaczarowani" wymyślili podopieczni twierdząc, że teatr przenosi ich w świat fantazji, magii i wzruszeń.
Trzon całej naszej ekipy teatralnej stanowią: Anna Mraczek, Michał Grabski, Jola Lubczyk, Weronika Szypuła.
Gościnnie występowali z nami również wszyscy chętni podopieczni naszego WTZ m.in. Teresa Grześczak, Jadzia Czarniak, Maciek Michalski, Monika Psurek, Robert  Szymik, Monika Rodzewicz.

Grupa spotyka się raz lub dwa razy w tygodniu na zajęciach teatralnych rozwijając swój talent i pasje teatralną. Opiekunami grupy są: Anna Lebkichler z wykształcenia pedagog i arteterapeuta oraz Andrzej Nowak muzykoterapeuta.

Kalendarium:

2013 – „Przypadki Romea i Julii”
2012 - „Lokomotywa”
2011 – „Ślepcy”
2010 – „Jeśli Bóg ześle anioły…”
2009 – „Bajka o miłości”

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49