Kronika Ośrodka

Od początku istnienia Ośrodka staramy się dokumentować w Ośrodku wszystkie ważniejsze wydarzenia. Pierwsza nasza kronika, zawierająca początki naszej działalności,oprawiona w skóropodobny materiał, wykonana została na kolorowych kartach formatu A2. Ręczne wpisy i komentarze pod zdjęciami i liczne fotografie są dziś dla wszystkich miłą pamiątką. Później jako formę kroniki przyjęliśmy wydawaną przez ponad rok bardzo nisko nakładową gazetkę "Dobosz", która nie tylko donosiła..., może lepiej zabrzmi - oznajmiała wszystkim, co słychać w naszym Ośrodku, ale zapraszała do współpracy poprzez różnego rodzaju konkursy i kąciki tematyczne. Po upadku periodyku, który to upadek wiązał się niestety z dość wysokimi kosztami wydruku, bo biuletyn był drukowany w pełnym kolorze, rozpoczęliśmy współpracę z "Paciorkami Nadziei" - gazetą parafii Matki Boskiej Różańcowej. Dzięki życzliwości Redakcji w każdym numerze mamy swoje dwie strony, na których piszemy o najważniejszych wydarzeniach z życia naszej społeczności. Integrujemy się w ten sposób ze wspólnotą parafialną, której częścią się czujemy i jesteśmy.

Nasza nowa strona internetowa daje nam nowe możliwości. W związku ze zbliżającą się, przypadającą na rok 2015, dwudziestą rocznicą działalności Ośrodka, chcielibyśmy przypomnieć wszystkim najważniejsze wydarzenia z tego okresu. Powstał zatem pomysł stworzenia całkiem nowej kroniki, tym razem w formie elektronicznej. Odwiedzający naszą stronę będą więc mieli okazję zapoznać się nie tylko z bieżącymi informacjami na temat naszej działalności, ale i z tym co wydarzyło się w bliższej lub dalszej przeszłości. Serdecznie zapraszamy wszystkich naszych Gości i Przyjaciół do częstego zaglądania na naszą stronę, wspólnego wspominania i radowania się wraz z nami już dziś nadchodzącym jubileuszem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49